Com puc escollir la millor tanca per al jardí?

2019-06-20

El jardí és un dels llocs més especials de la nostra llar. Hi vivim moments de distensió amb familiars i amics i hi descansem. A l'hora de delimitar el seu perímetre, ja sigui dins el mateix jardí o per a separar-lo de l'exterior de la casa, l'element més funcional són les tanques per a jardí.

Hi ha una gran varietat d'elements diversos que hem de tenir en compte si volem fer un tancament al jardí, per la qual cosa convé tenir clars alguns criteris que ens evitaran confusions, pèrdues de temps i despeses inútils de diners.

Per què serveix una tanca?

Encara que sembli senzill, és molt important tenir clar l'objectiu de posar tanques en una zona del jardí. No és el mateix separar el pati i el carrer amb opacitat total que fer-hi un laberint interior. O bé si es vol aconseguir un efecte decoratiu en combinació amb testos i flors.

El tipus de superfície

És un criteri fonamental a l'hora de planificar el tancament del jardí. Convé diferenciar entre un tancament sobre terra o sobre formigó o maons. També és important saber si la zona que es vol tancar conté desnivells o és plana. Totes aquestes característiques ens permetran escollir el material de la tanca que millor s'adaptarà i quina dificultat tindrà la seva instal·lació.

Material de les tanques

L'elecció del material de les tanques de jardí dependrà dels nostres gustos i dels requeriments específics que es donin. Per això hem de conèixer les característiques dels tres materials més utilitzats:

Tanca de fusta: Té una àmplia gamma de possibilitats de decoració. La vida útil del material dependrà de la fusta de què estigui feta i dels productes aïllants que es facin servir, com la pintura o el vernís. El punt dèbil és el manteniment perquè se sol fer malbé més sovint a causa de les inclemències meteorològiques. Les tanques de fusta de jardí tenen formes vàries i diferents mides i, normalment, es fan servir per a delimitar l'espai intern en forma de camins o laberints.

Tanca de metall: Permet una personalització més específica pel que fa a la decoració. Quant a la resistència, la tanca de jardí metàl·lica pot durar molts més anys però necessita una restauració més freqüent. La instal·lació pot ser un altre punt dèbil perquè no és gaire fàcil i, en general, requereix personal adequat. L'aplicació més habitual és delimitar de manera segura les zones de trànsit amb el jardí.

Tanca de PVC (Policlorur de vinil): És un material de llarga durada i el més eficients dels que s'utilitzen en la fabricació de tanques per a exterior. No s'oxida ni es podreix, tot i que requereix un mínim de manteniment, i es pot col·locar de forma fixa o mòbil. La tanca per a jardí de PVC, en funció de la seva funcionalitat, es pot obtenir en format "obert", que permet veure-hi a través, o "d'ocultació", si es vol intimitat absoluta.

Perquè s'adapti a la superfície hi ha tanques de diferents dimensions. Pel que fa a la decoració, n'hi ha de diferents colors, inclús en acabat "símil de fusta", com el nostre model Cíclope. El principal avantatge és la fàcil instal·lació perquè ho puguis fer tu mateix.

A HiperVallas som experts en tanques per a exterior. Tenim un ampli catàleg que s'adapta a les diferents necessitats. Mira el nostre catàleg i sol·licita un pressupost personalitzat. Contacta amb nosaltres!