Els 10 punts més importants per triar el tancament perfecte per al teu jardí.

2020-06-07

El jardí d'una casa és una de les zones més especials de la nostra llar. Quan es tracta d'assegurar la nostra privacitat i delimitar l'espai, un dels recursos més populars té a veure amb la necessitat de fer un tancament de la zona exterior.

No obstant, i malgrat la quantitat d'opcions que hi ha al mercat, escollir les millors tanques de jardí no sempre resulta senzill. A continuació trobaràs els 10 punts en els quals t'has de basar a l'hora d'escollir la millor opció per casa teva.

 • La normativa

El primer pas que has d'abordar és el que està relacionat amb el compliment de la normativa vigent a la teva localitat. En funció de la normativa hauràs de seguir una sèrie de criteris o uns altres.

Un dels beneficis principals d'Internet és que, actualment, la majoria d'aquesta informació es pot consultar en línia. Tot i així, en cas de dubte, és recomanable anar a la regidoria d'urbanisme del teu ajuntament.

 • El material

Actualment hi ha una gran quantitat d'opcions al mercat pel que fa als materials disponibles per a fer el tancament: Fusta, alumini, PVC, ferro, gelosia, entre altres, i fins i tot materials combinats.

A l'hora de triar-lo és important que l'escullis no només al teu gust, sinó també d'acord a les necessitats. És important saber que, en funció de la tria, el material necessitarà un tipus de manteniment o un altre.

 • El tipus

Hi ha 3 tipus de tancaments: oberts, d'ocultació i mixtos. Cada un té els seus avantatges i es poden adaptar a la funcionalitat que vulguis.

 • Les tanques d'ocultació estan dissenyades amb l'objectiu de delimitar l'espai, amb el plus de conferir una privacitat absoluta: no és possible veure-hi a través d'elles perquè no hi ha espai entre els llistons.
 • Les tanques obertes es fan servir per delimitar l'espai, però permetent la visió a través. Hi ha dissenys ben diferents perquè puguis adaptar-les sense problemes al teu jardí i la teva llar.
 • Les tanques mixtes són aquelles que disposen d'un petit espai entre llistons. Això fa que no proporcionin una ocultació total, però sense ser completament obertes.
 • L'altura

A l'hora de triar l'altura, cal tenir en compte el disseny del jardí que vulguis delimitar. Les tanques s'hi adaptaran, però és important tenir en compte la normativa, legislada pels organismes pertinents.

 • Les condicions d'instal·lació i les eines necessàries

En funció del tipus de tancament que triïs i el material de què estigui fabricat, necessitaràs una sèrie d'eines concretes que t'ajudin a instal·lar-lo. De fet, hi ha tancaments que han de ser instal·lats per tècnics especialitzats, que suposa un cost extra del producte.

Cal tenir en compte aquests aspectes per tal de poder fer la tria amb la màxima informació possible. En el cas de les nostres tanques de PVC, ho pots fer tu mateix, ja que, per fer la instal·lació, només necessites una cinta mètrica, un trepant percutor amb broca de 8mm, una maça, un nivell i una clau anglesa o clau fixa.

 • La vida útil

El primer que has de tenir en compte és que l'elecció del tancament s'ha de considerar com a una inversió a llarg termini. Malgrat que el factor econòmic és important, no ha de ser necessàriament determinant.

Els materials de menor qualitat reduiran considerablement la vida útil de la teva instal·lació i també comportaran un cost afegit a causa del manteniment.

 • L'ús

L'ús que vulguis donar al tancament també influeix de manera determinant en l'elecció. En funció de si és un tancament per a delimitar un terreny, fer divisions a l'interior del jardí o simplement el vols per afavorir la intimitat, hauràs de triar entre les diferents opcions.

 • La longitud de la instal·lació

L'estètica de la instal·lació pot variar en funció de la seva longitud, perquè estarà supeditada a qualsevol tipus de risc que suposi aquest mateix procés.

Tenir clars els metres de la instal·lació t'ajudarà a obtenir una perspectiva més àmplia a l'hora de dur a terme tot el procés.

 • El pressupost

És important que a l'hora de definir el pressupost no et centris exclusivament en el mateix tancament, sinó que també pensis en tots aquells factors que siguin rellevants, per exemple, les eines que necessitaràs per a la instal·lació, o bé sobre la necessitat de comptar amb l'ajuda de tècnics especialitzats.

 • L'estètica

Finalment, el factor estètic. Aquest aspecte ha d'actuar com a nexe d'unió entre els nous punts anteriors, adaptant-se tant a les teves necessitats com a les característiques de disseny de la llarg i del jardí. Disposem de tanques amb una gran varietat de colors i formats, tot depèn del teu gust.

Ara que ja saps quins són els 10 punts més importants a tenir en compte a l'hora d'escollir la tanca correcta per al teu jardí, et donarem un punt extra.

Punt Extra

Assessora't amb professionals i fes la teva compra amb una empresa especialitzada. D'aquesta manera t'assegures de comprar productes de qualitat i garantia, evitant inconvenients en el futur.

Aconsegueix les tanques perfectes per al teu jardí a Hipervallas

Si estàs buscant tanques de PVC i alumini, estètiques, funcionals, d'escàs manteniment, econòmiques, de fàcil instal·lació i, sobretot, amb una llarga vida útil, Hipervallas és el lloc adient per aconseguir-les.

Fes un cop d'ull al nostre catàleg de tanques i posa't en contacte amb els nostres experts perquè t'assessorin. Aconsegueix una tanca de màxima qualitat i garantia, perfecta per al teu jardí.