Parc infantil exterior, disseny i diversió.

2019-04-23

Actualment el disseny de parcs infantils és molt variat i utilitza un gran component creatiu, tant en l'aprofitament de l'espai com en els jocs utilitzats.

Podem trobar conjunts simples, que compten amb gronxador, balancí i tobogan, als quals pot unir-se el clàssic calaix de sorra. Uns altres, més complexos, compten amb torre d'escalada, túnels i passarel·les, rocòdrom amb preses i teranyina per escalar. També podem trobar originals i increïbles dissenys amb una temàtica determinada, com el castell, la casa del Carib, el refugi de bolet o el vaixell pirata.

Aire lliure, amistat i diversió, són els requisits que el parc infantil d'exteriors compleix sens dubte. Aquest espai es transforma per a nens i nenes en un lloc imprescindible de divertiment on a través del joc poden expressar-se, interactuar amb el seu entorn i comunicar-se amb els altres, descobrint tot el que els envolta.

Si desitges muntar un parc infantil d'exteriors per a una guarderia, un col·legi, un restaurant o un complex turístic, hauràs de tenir en compte les normatives de seguretat vigents a Europa. És primordial minimitzar la possibilitat de qualsevol accident dels nens i nenes i aportar la tranquil·litat necessària per als adults. Recorda que el motiu principal és passar el preuat moment de divertiment sense preocupacions, ja sigui en un espai públic o en un privat.

Tancament

Un dels elements a tenir en compte per a un parc segur és el tancament. Les tanques per a parcs infantils constitueixen un element de seguretat fonamental. Delimiten l'àrea de joc i eviten que els nens i nenes surtin del recinte. D'aquesta manera els protegeix d'accedir per exemple a una zona de trànsit i facilita la vigilància per part dels adults.

En la seva construcció s'han d'evitar elements que sobresurtin procurant cantells i arestes suaus. El material utilitzat en les tanques sol ser fusta de pi, alumini o PVC i tenen variats i alegres colors.

El tancament comporta 3 elements:

- Tanca: amb trams de 2 metres aproximadament, units amb els seus respectius travessers, que han de tenir un mínim de 80 cm d'alt.
- Pals: S'utilitzen per a iniciar i fixar els trams amb una altura a partir de 100 cm. Poden anar encastats en sòl tou o tenir una base per a ser cargolada en sòl dur.
- La porta: amb les seves respectives frontisses i el pany.

A Hipervallas comptem amb els nostres models Beret realitzat en fusta i Parc realitzat en alumini. ambdues compten amb totes les característiques abans esmentades. En el cas d'estar buscant una alternativa construïda totalment en PVC tenim la nostra tanca Ciclope.

Aquest tancament no requereix pintura ni vernís per a ser protegit ja que no es podreix ni es rovella. D'aquesta forma el seu manteniment és molt senzill, només amb aigua i sabó. Així de senzilla també resulta la seva instal·lació. Només serà necessària una cinta mètrica, un trepant percutor amb broca de 8 mm, una maça, un nivell i una clau anglesa o clau fixa. I perquè puguin ser integrades a diferents espais i requeriments comptem amb diverses opcions d'altura que van des de 45 cm fins a 130 cm, i també diversos colors com blanc, acabat fusta gris i fusta marró.

Tots els nostres articles s'adapten perfectament a les necessitats perquè duguis a terme el tancament del teu parc infantil d'exteriors. Si entres a la nostra web, tindràs accés a un manual d'instal·lació per a muntar-ho tu mateix i podràs demanar un pressupost per comprar una d'aquestes meravelloses tanques. No dubtis a sol·licitar-nos informació!